Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hipochonder blog

Heti hány alkalom számít "normálisnak"?

2016. február 29. 16:06 - behrens

Minden kapcsolatban elérkezik az a pillanat, amikor feltesszük a kérdést magunknak: más párok vajon milyen gyakran vannak együtt? És bár a válasz nem egyszerű, mégis regényeket lehetne írni a témáról. Ezt bizonyítja, hogy több tanulmány is készült ennek kiderítésére. Na de mit mond erről a szakember?

Az átlag

A szexuálterapeutákat gyakran kérdezik, hogy hány együttlét a "normális" egy jól működő kapcsolatban. A szakember válasza erre, hogy lehet heti egy, de akár havi egy alkalom is. Ian Kerner PhD szerint nincs jó válasz a kérdésre. Hiszen egy pár szexuális életét sok tényező befolyásolja: életkörülmények, fizikai és lelki egészség, gyógyszerek, gyermekek a háztartásban, hormonális problémák, gyász és veszteség, stressz, munkahelyi gondok, gyermekkori vagy fiatalkori trauma, stb. Mégis azt tanácsolja a pároknak, hogy hetente legalább egy alkalommal szeretkezzenek.

20 000 párnak tették fel a kérdést egy tanulmány során: Milyen gyakran élnek házaséletet? A megkérdezettek 26%-a egyszer egy héten, viszont a többség (74%) havonta csak egyszer-kétszer, vagy még ennél is ritkábban.

letoltes.jpg

Ugyanakkor egy másik, a The University of Chicago Press-ben 10 éve megjelent tanulmány azt állította, hogy a házaspárok havi hét alkalommal szeretkeznek, ami közel heti két alkalmat jelent. Egy harmadik felmérés szerint, amelynek során 16 000 felnőttet kérdeztek meg szexuális életükről, az idősebb korosztály havonta 2-3 alkalommal, míg a fiatalabb párok átlagosan heti egy alkalommal voltak együtt.

Ha kevés a szex, vége a házasságnak?

A legtöbb szexuálterapeuta egyetért abban, hogy ha egy (házas)pár tíznél kevesebb alkalommal él nemi életet egy évben (egymással), a kapcsolatot nevezhetjük szexmentesnek.

Bár a szex az egyik legjobb útja-módja, hogy a párok kifejezzék egymás iráni szeretetüket, vágyukat, annak hiánya nem feltétlenül jelenti a kapcsolat végét, de mégis azt jelzi, hogy valami nincs rendben - véli David Schnarch, PhD. Dr. Kerner szerint az intim együttlét, a szeretkezés háttérbe szorult és már nem olyan fontos pl. az amerikaiaknál. Tapasztalata szerint a szexmentes kapcsolatok sebezhetőbbek, gyakoribbak a veszekedések, az elhidegülés, a hűtlenség és végül a szakítás. Úgy véli, a szex összetartja a párokat, és nem válnak - szerencsésebb esetben - csak barátokká, rosszabb esetben civakodó lakótársakká egymás számára.

Számos tényező befolyásolja a szex utáni vágyat, a szeretkezések iránti igényt. Sok pár eltérő véleményen van, hogy mi is lehet a probléma, miért szexmentes a kapcsolatuk. Al Cooper, a San Jose Családi és Szexuális Központ munkatársa szerint nem a kevés együttlét jelenti a fő problémát, hanem hagyni, hogy elérjék a párok ezt az állapotot.

A párok nem mindig kaphatóak a szexre. Talán a legfontosabb kérdés az időzítés. Gyakori probléma, hogy amikor az egyik fél szeretné, a másik hárít. Mint annyi más dolog egy kapcsolatban a szex és annak gyakorisága is kompromisszumot kíván. A napi teendők sokaságának elvégzése úgy tűnhet, mint egy erőltetett hegyi menet. A munka, a ház körüli teendők, mosás, főzés, vasalás, stb. gyakran nagyobb prioritást élveznek, mint egy meghitt együttlét. De a szex lehet újra szórakozás! Dr. Kerner szerint, ha egyszer leállunk vele, nehéz a visszatérés. Használd vagy elveszíted - hangzik egy régi mondás, ami ez esetben is igaz. Ne hagyjuk veszni egy kapcsolatból az intimitást és a szexet!

Egy szexmentes kapcsolatban az első lépés ne feltétlenül a szeretkezés legyen. Hagyjunk időt, hogy újra közel kerüljünk párunkhoz. Öleljük át naponta egymást, adjunk apró csókokat, tanuljunk meg újra csókolózni. Testmozgással növeljük a tesztoszteron szintet, az együtt töltött idő alatt ne legyenek zavaró eszközök a közelben. Kapcsoljuk ki a TV-t, telefont, laptopot. Amennyiben továbbra is problémát jelent, hogy kettesben, meghitt hangulatban töltsék el az estét, és visszataláljanak egymáshoz, egy szexterapeuta sokat segíthet - tanácsolja a szakértő.

(DRportal)

Ezeket olvasta már?

38 komment
Címkék: szex házasság

A bejegyzés trackback címe:

https://hipochonder.blog.hu/api/trackback/id/tr58429808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.02.29. 20:48:12

Sztem a havi egy is sok egy idő után. Több tiz évi házasság után ugyanaz a nőnek és férfinak, inkább menjenek el egy sw klubba.

nnnnnnnn 2016.03.01. 14:01:28

@Burgermeister: ronda embereket elég az utcán látni felöltözve.

2016.03.01. 14:08:49

Heti 1-2 szex a feleséggel, és párszor másokkal.

2016.03.01. 14:10:34

Heti hany alkalom normalis?! Hulyek vagytok?!

Amennyi az adott egyennek, parnak, trionak, vagy csoportnak kielegito.

arsenal71 2016.03.01. 14:42:12

@Burgermeister: Szerintem pedig minden nap, 20 év után is. Rosszul választottál.

WYW 2016.03.01. 14:42:54

Amennyit a nemzet érdeke megkíván.

[KDNP Frakció]

buddha 2016.03.01. 14:45:21

@WYW: ott a pont
amúgy tényleg függ a gyermekek számától,munkától,edzettségi állapottól
nálam a heti 2-3 megvan

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.03.01. 14:56:05

Minnél több, hiába beszélünk kifogásokról, azok kifogások maradnak. Ha incs igazi szeretkezés, lassan az intimitás is eltűnik.
Pedig a szex erőt ad, energiával tölt fel, csökkenti stresszt, örömöt ad, gyönyrben tart, összébbkovácsol két embert. Sokan azért mondanak le róla, mert nem is volt annyira jó, arra meg könnyű kifogást keresni. A nőknek nincs orgazmusa, a apsik 5 perc alatt elélveznek. Nos ezt dugásnak sem lehet nevezni. Pedig ha van intimitás, akkor egy jó fast sex is csodás lehet. A vágy tűnik el, nem akarja már az egyik fél annyira a másikat. Ha pedig nincs akarás, csak nyögés lesz.
Arról nem beszélve, hogy fitten tart, mindennap egy szeretkezés, a futés, meg fittnes terem helyett telkesen OK, de a legtöbben mégis az előbbieket választják. Nincs rá idő, de átlagosan 4 órát ülünk a TV előtt. Nincs rá helyzet, de minden más elfoglaltságra van.
Valaku azt írja, hogy munka, az csak azért van, mert nem vágyik a másikra, és nem tud akkora gyönyört adni a szex. Mert ha azt érezné, hogy minden egyes alaklommal a mennyben jár, nem is iagzán érdekli már más, érzi a tiszta gyönyört, allor újra és újra akarni fogja.
Ha még meg van a vágy akkor lehet fejlődni, tanulni és fejleszteni a testet és leket egy tudatosabb szex irányába.

furo80 2016.03.01. 15:43:05

"a házaspárok havi hét alkalommal szeretkeznek, ami közel heti két alkalmat jelent." - he???

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.03.01. 15:45:13

Az ilyen cikkek illusztrációiként mindig étvágygerjesztő fotómodelleket látunk vidám, befogadó, esetleg érzékii hangulatban. Az a sejtésem, hogy ezek a képek nem tükrözik elég hűen azt a valóságot, amit a hosszabb kapcsolatban élő párokról kipihent állapotukban is készíthető fotók mutatnának.

Egyébként a dolog, tudom én is, nem pusztán a külsőn múlik, de el kell fogadnunk, hogy az is számíthat. Valamint sokat számít a mindennapok fáradtsága is, a megszokott élethelyzetek megszokottsága, a fiatalság és a vele járó tűz elmúlása, és valami más is, amit jobb híján a "kémia" hiányának szokás nevezni. Ezeket egy idő után csak tudatos rákészüléssel lehet legyőzni, ami viszont szintén könnyen megöli az erotikus hangulatot.

Azt eléggé kétlem, hogy a szex megmenthet egy kapcsolatot. Sokkal valószínűbb, hogy amíg a kapcsolat még elég erős, a szexre is könnyebben támadhat kedv. A szex segít, de nem old meg.

Szerintem ameddig az embernek kedve van egy gyengéd, kedveskedő puszival elbúcsúzni a párjától éjszakára, addig a kapcsolat elég jó, akár van szex, akár nincs. Ha ez hiányzik, akkor a kapcsolat, házasság már nem más, mint szövetség, együttműködés, ami szintén nem rossz, de már nem is igazán jó.

Hallani olyat is, hogy egy néhány év múlva kihűlő kapcsolatot egy gyerek megszületése majd megold. Ez akkora baromság, hogy ezt még azok a nők sem gondolhatják komolyan, akik az ötletet fontolgatják. A férfi szándékát nem ismerve, esetleg azzal ellenkezve szülni pedig aljasság, ami után igazán nem lehet csodálni, ha a férfi akár végletesen megutálja a párját, sőt, ami az egészben a legrosszabb, a gyerekét is.

Azt hiszem, a kulcstényező az, hogy a pár az esti ernyedés közben olyan közel lehessen egymáshoz, hogy egy simogatás vagy odabújás teljesen spontán módon megtörténhessen, tévénézés közben is. Ha a másik ölébe hajthatom a fejem, és az egy kicsit megsimogat, oda sem figyelve, talán az ilyen közelség tud a legjobban segíteni. Ami, nevetséges módon, mindössze lakberendezési kérdéssé tesz egy ilyen nagy fontosságú problémát.

Kicknick 2016.03.01. 16:03:25

Ja, havi kettő az asszonykával, a többi meg a szeretővel.
Ekkora baromságot...ha heti 2 nincs meg akkor ott baj van, lehet fogni akármire...

odamondó 2016.03.01. 16:09:03

@Intimitás Gourmet: Egy szex sohasem lesz olyan komplex megterhelés mint egy súlyzós edzés vagy HIIT. Azt hogy te mit mesélsz be magadnak az legyen a te problémád.

2016.03.01. 16:27:50

Hehehe..... ilyen felmérést készíteni hülyeség, mert ebben a témában úgyis szinte mindenki hazudik. :-)

Indexes faszkaIapok 2016.03.01. 16:29:35

@roli101:
Néha a férjjel is szoktál, meg heti 1-2-szer a feleséggel?
(Esetleg néha a gyerekkel meg a kutyával?)

Indexes faszkaIapok 2016.03.01. 16:33:40

@arsenal71:
Szerintem meg te kamuzol. :-)

@Androsz:
"Azt eléggé kétlem, hogy a szex megmenthet egy kapcsolatot."
Szerintem sem.
Viszont ha nincs vagy túl ritka a szex (valamelyik félnek, ez nem mindig a férfi), az bizony néhány év alatt biztosan tönkretesz egy kapcsolatot.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.03.01. 16:54:02

@odamondó:
Szóval egy egy-két órás szeretkezeés melyben gyorsabb és lasabb menetek váltják egymást nem jó a testnek. Lehet nem ég el annyi kalória, de legyen -400 kalória, de mégis vsak több örömöt ad.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.03.01. 17:01:02

@Kicknick: "ha heti 2 nincs meg akkor ott baj van"

A poszt erről szól.

@Indexes faszkaIapok: "Viszont ha nincs vagy túl ritka a szex (valamelyik félnek, ez nem mindig a férfi), az bizony néhány év alatt biztosan tönkretesz egy kapcsolatot."

Ebben egyetértünk. Persze csak akkor, ha valamelyik fél határozottan több szexre vágyik, mint amennyi van. De az a gond, hogy hiába látható előre a kapcsolat elromlása, egy ilyen problémán segíteni nagyon nehéz feladatnak látszik.

arsenal71 2016.03.01. 17:10:19

@Indexes faszkaIapok: Ne reménykedj. Mi értelme lenne "kamuznom"?

efi 2016.03.01. 17:15:20

"A megkérdezettek 26%-a egyszer egy héten, viszont a többség (74%) havonta csak egyszer-kétszer, vagy még ennél is ritkábban."
Szóval a 20000 párból pontosan 0 db volt, aki egy héten legalább 2x. Hiteles....

kvadrillio 2016.03.01. 17:23:42

nem számolni kell, hanem csinálni ! :)

Indexes faszkaIapok 2016.03.01. 17:58:47

@arsenal71:
Miért, Orbánnak mi értelme van, hogy kamuzik?
Mégis megteszi.
Nem kell benne logikát keresni.

Indexes faszkaIapok 2016.03.01. 18:00:14

@arsenal71:
(Mellesleg tuti nincs ember, aki ugyanazt a nőt 20 év után mindennap megdugná. A heti egyszer talán még belefér.)

arsenal71 2016.03.01. 18:06:41

@Indexes faszkaIapok: A szóhasználat után ítélve, kamasz vagy még, vagy csak a gondolkodásoddal van baj? Nem baj majd benő a fejed lágya. A hazug ember büntetése, hogy nem hisz senkinek. Parttalan a beszélgetés, kiszállok.

Burgermeister 2016.03.01. 18:26:35

"Szerintem ameddig az embernek kedve van egy gyengéd, kedveskedő puszival elbúcsúzni a párjától éjszakára, addig a kapcsolat elég jó, akár van szex, akár nincs. Ha ez hiányzik, akkor a kapcsolat, házasság már nem más, mint szövetség, együttműködés, ami szintén nem rossz, de már nem is igazán jó."

Tökéletes meglátás.

Arsenal 71: A feleségem 10/10es. Én nem bírom a monotóniát, ugyanazt enni mindig, na érted?! Megyünk sw klubba meg párokkal összejárunk, igy megvan a heti több is akár. De alapvetően az évek múlásával kell a más, az uj.

Indexes faszkaIapok 2016.03.01. 19:14:35

@arsenal71:
Akkor te nem hiszel senkinek?
Szép önvallomás volt.

sutyerák 2016.03.01. 20:19:37

töröltem,mert ki kiváncsi az őszintesége----

Macskond 2016.03.01. 21:13:10

A felmérés koncepcionálisan hibás.
Az egy dolog hogy megkérdezik hogy hányszor élnek szexuális életet, majd levonják a következtetést hogy heti 1 az _normális_.
Hiba.
Ez azt jelenti hogy a heti 1 az _átlagos_!
Semmit nem mond el arról hogy ez milyen kompromisszumok árán jön össze, vagy esetleg közös megegyezés.

A kérdést hogy mennyi a "normális" azért teszik fel hogy magukat hasonlíthassák az emberek hogy az ő vágyuk több-e mint a normális, vagy épp kevesebb.
Ez mindkét fél oldaláról lehet pro és kontra érv. Attól függően hogy kinek mennyi a vágya, és mennyi valósul ebből meg.

A havi 1-nél már erősen lehet gondolkodni rajta hogy mi a baj a kapcsolattal.
Szerintem.
Két számot kellett volna kérdezni az emberektől.
Hányszor szexelnek, és ő hányszor szeretné. Na ebből valahol a kettő átalgában kijönne hogy mi az ami normális lenne.

Ugye erősen gyanítható hogy a szám jelentősen magasabb lenne a férfiak esetében.

a nemzet fogatlan provokátora 2016.03.01. 21:17:24

Nincs olyan, hogy "szükség van szexre". Ez csupán napjaink ideológiája. És ennek az ideologikus elvárásnak való megfelelési kényszer miatt az emberek rendszeresen tóditanak a felmérések során is.
Ezen a szexuálideológián, vagy ha úgy tetszik mánián éppúgy röhögni fognak száz év múlva, mint ahogy ma mi nevetünk a viktoriánus kor prüdériáján.

ubu1 2016.03.01. 21:26:31

Néhány évente egy alkalom? Az normális?

thrstjjtrt 2016.03.02. 10:20:50

@Indexes faszkaIapok:
Akkor ezek szerint apád is csalta anyádat és te ehhez tapsikoltál. :)

Kicknick 2016.03.02. 11:21:41

@a nemzet fogatlan provokátora: ja persze,a szexre nincs szükség. Neked lehet...

Indexes faszkaIapok 2016.03.02. 12:18:23

@momori:
B változat: 20 év után már nem dugtak mindennap.
Gonolom, ez a verzió eszedbe sem jutott.
Menj be az agyboltba, és csinálj nagybevásárlást, mert nagyon rád fér.

Indexes faszkaIapok 2016.03.02. 12:19:12

@Kicknick:
Pedig alapvetően igaza van. Olvasd végig, amit írt.

Kicknick 2016.03.02. 13:42:28

@Indexes faszkaIapok: végigolvastam. Nem értelek mit akarsz mondani.
Meg a "prúdérián" is röhögök..bár nem úgy ahogy Ő irja. Sztem baromia soha nem voltak a népek prűdek, csak ezt illett mutatni. A háttérben minden korban ment a kufirc falun/városban/tanyán/királyságban is...csak kifelé mutatták hogy milyen erkölcsös mindenki

Indexes faszkaIapok 2016.03.02. 21:12:21

@Kicknick:
"A háttérben minden korban ment a kufirc falun/városban/tanyán/királyságban is..."

Hát nem.
alun sok ember úgy halt meg akár 70-80 évesen (tovább azért nem nagyon éltek akkoriban), hogy nem látta a feleségét meztelenül soha életében.
Dugni ugyan dugtak, ez eltartott néha 2-3 percig is (akkoriban a női öntudat még nem volt azon a szinten, hogy egyáltalán tudtak volna arról, hogy női orgazmus is van, de ha tudtak volna, akkor sem mertek volna ilyet kérni apjuktól, mert egy visszakezes pofont kaptak volna helyette), sötétben, dunyha alatt. Ha anyjuk megpróbálta volna leszopni apjukot, akkora pofont kapott volna a tetves büdös kurvája, hogy hetekig kereshette volna a fogait a tehénszarral felmázolt padlón. Ha ugyanezt az orált kérni merte volna, akkor meg még a ganajozó vasvillát is feldugják a seggébe.
A dugás arról szólt, hogy apjuknak jó legyen, minél gyorsabban, baszás volt, szeretkezés nem, az az utóbbi 50 év találmánya, az emancipáltnak lenni akaró nőket hülyítik vele szélhámos férfiak.

Persze mindenki akkora hülyeséget gondol, amekkorát akar.

Kár, hogy egy csomó idióta nem tud tovább látni visszafelé az 1970-es éveknél.

kasu 2016.03.03. 07:09:19

Fogadjunk ezt a cikket és a hasonlókat sem olvassák azok, akiknek szükségünk lenne rá. Szükség ahhoz, hogy legalább megértsék mi miért van és mit lehetne, kellene tenni, hogy a nyomorult saját életük jobb legyen. Egy idő után a lapcsolatokban a szexualitás játszma lesz, zsarolás, ki és betartás, meg titkos gyózelmek a másik felett. Nem mennek szét, mert nulla a zsozsó, plusz ott a gyerek(ek) és mit szól a környezet a bővebb család és marad a nihil. Jobb esetben meg éljeneka titkos kapcsolatok. Sok nő örül, ha békén hagyják, és boldog lehet az a ffi, aki egy kellően érzékeny és élvezeteket kedvelő nőt érezhet magáénak. Persze az elején majdnem mindenki magas lángon kezdi, később kiderül csak időszakos lángolás volt, vagy csak eszköz a szép házhoz, a gyerekekhez, legalábbis egyes nők megközelítésében. Mindig a ffi a nagy marha.
süti beállítások módosítása