Hipochonder blog

Szoláriumba megy, vagy a saját temetésére?

2015. február 13. 22:18 - behrens

A Mollie's Fund non-profit szervezet új, 'Free Killer Tan' kampányával a szolárium-használat veszélyeire kívánja felhívni a figyelmet. A szervezet kreatív, megdöbbentő és tagadhatatlanul hatékony marketingeszközt használt.

Az alapítvány "Free Killer Tan" kampánya ingyenes szoláriumbérletet kínált az utcán a járókelőknek, azok, akik betértek az üzletbe, saját temetésükön találták magukat. A videón megszólaló egyik fiatal nő azt állította, ez lett volna az első alkalom, hogy szoláriumba megy, de ez után soha többé.

A kampány célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a melanomára, pontosabban arra, hogy a szoláriumhasználat már egyetlen alkalommal 20 százalékkal növelheti a bőrrák kialakulásának esélyét. A Mollie alapítvány egy tragikusan fiatalon, 20 évesen, rosszindulatú bőrdaganatban elhunyt nőnek állít emléket.

Mit kell tudni a melanomáról?

A bőrrák egyre gyakoribb betegség, előfordulásának drasztikus növekedése egyértelműen összefüggésben van a környezeti tényezőkkel, a Nap ultraibolya sugárzásának erősödésével, a környezeti ártalmak fokozódásával, így aztán furcsa, hogy sokan az egészségesség szimbólumának tartják az állandó barnaságot. Groteszk módon ezzel – a túlzott napozással és szoláriumozással – a súlyos betegségek kialakulásának nőhet a kockázata. A WEBBetegen mindent megtudhat a melanomáról.

Ezeket olvasta már?

- Ha belenyilall a fájdalom -

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hipochonder.blog.hu/api/trackback/id/tr797164205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efi 2015.02.14. 20:11:53

Aki barna, azt védi a bőre a leégéstől. Aki meg állandóan kenekedik, az fehér marad és szabadon kapja a napfényt, amikor éppen nincs bekenve vagy nem jól. Plusz még D-vitamin hiányos is.
süti beállítások módosítása