Hipochonder blog

Okos "fülhallgató" segíti a fogamzást

2015. augusztus 10. 10:39 - behrens

A legújabb mérnöki fejlesztés egy olyan okos, fülbe helyezhető eszköz, mely az ovulációs ciklust figyelve segíti a nőket a teherbeesésben azzal, hogy megmutatja a legtermékenyebb napokat. A 99 dolláros áron megvásárolható Yono névre hallgató eszköz éjjelente 70 méréssel figyeli a nők bazális hőmérsékletét, mely enyhe emelkedést mutat a legtermékenyebb napok előtt, majd a tárolt adatokat Bluetooth segítségével továbbítja a Yono alkalmazásra. Alkotói szerint a készülék nem csak pontosabb, mint a meglévő, ovulációt nyomon követő módszerek, de sokkal kényelmesebb használni is.

A Yono a bazális testhőmérsékletet (BBT) figyeli, mely a nő legtermékenyebb időszaka előtti napokban enyhe emelkedést mutat. Noha különböző bazális hőmérőket lehet már kapni, azok alkalmazása nehézkes és kényelmetlen, hiszen rendszeresen, minden nap ugyanabban az időben, lehetőleg az ébredés utáni pillanatokban kell használni.

Ezzel szemben a Yono egy olyan fülbe helyezhető eszköz, mely a felhasználó hőmérsékletét akár 70 alkalommal méri egy éjszaka alatt, majd a tárolt adatokat reggel Bluetooth segítségével küldi a Yono app-re, ami elemzi az adatokat, és megmutatja a megtermékenyülés szempontjából legideálisabb időszakot.fh.jpg

A Yono-t egy stanfordi végzős diák, Vanessa Xi találta ki, akinek az orvosa azt ajánlotta, naponta mérje a bazális testhőmérsékletét, mikor teherbe szeretett volna esni. Xi úgy találta, hogy még a legfegyelmezettebb nő számára is nehéz már egyetlen hónapot is végigcsinálni is az adatok begyűjtésével, regisztrálásával, görbe rajzolással, értékelésével és a tervezéssel.

A kereskedelmi forgalomba kerülő eszköz Kickstarter kampánya szeptember 17-ig tart, az eszköz pedig decembertől lesz elérhető 99 dolláros áron.

Magyar oldal is segít a teherbe esésben

A TervezettBaba.hu oldal segít, hogy a nők a maximumra növelhessék a természetes úton történő fogamzás esélyét. Személyre szabott előrejelzést ad az ovulációd és termékeny napok időpontjáról - mindezt nagy pontossággal, tudományos módszerekkel, mégis a saját otthoni kényelemből.

Miben egyedi? Abban, hogy nem statisztikai adatokat használ, hanem testre szabott megoldást kínál: a felhasználó által mért értékek alapján orvostudományi módszerrel meghatározzák a felhasználó ciklusának csak rá jellemző paramétereit, majd ezekből minden hónapban nagy pontosságú előrejelzést adnak a peteérés időpontjára.tb.JPG

Ezeket olvasta már?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hipochonder.blog.hu/api/trackback/id/tr287695446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása