Hipochonder blog

Szex 40 fölött: a férfiak és a nők is több együttlétre vágynak

2015. június 25. 10:08 - behrens

Sokan úgy gondolják, az aktív szexuális élet a fiatalkorral együtt lezárul, esetleg homályba vész, és egyre kevésbé játszik fontos szerepet a párok mindennapjaiban az intim kapcsolat. A WEBBeteg felmérésének eredménye épp ennek az ellenkezőjére mutat rá, így érthető az is, hogy egyre fontosabb kérdés a 40 év fölöttiek számára a szexuális problémák megoldása.

Az egészségportálon futó kérdőíveket 2015. január és április között összesen közel kétezren töltötték ki. Az eredmények nemenként több szempontból is eltérést mutatnak, ám egy közös ponton határozottan találkozik a kettő: mindkét nem több szexet szeretne az életébe a jelenleginél.

A férfiak 65%-a nyilatkozott úgy, hogy elégedettebb lenne, ha többször bújhatna ágyba partnerével. Korosztályok szerint vizsgálva a 40 és 49 közöttiek a legelégedettebbek a szex gyakoriságával, ezzel szemben a 60 fölöttiek 75%-a szívesen szeretkezne sokkal gyakrabban. A nők körében is közel ugyanennyien, 57%-ban válaszolták azt, hogy több szeretkezésre vágynak, bár 11%-uk soknak tartja a mostani mennyiséget. A nők 40 és 49 éves koruk között a legkevésbé elégedettek az összebújások gyakoriságával, arányaiban tekintve viszont a 60 felettiek a legelégedettebbek.jugend.jpg

Miért nem élnek gyakrabban szexuális életet?

A férfiak és a nők válaszai alapján is az derült ki, hogy a párok mintegy 30 százalékánál inkább a hölgyek nem vágynak már annyi szexre, mint korábban, ugyanakkor az esetek 16-17 százalékában a férfiak nem igénylik annyira az együttlétet.

A vizsgálatban részt vevő férfiak a szex gyakoriságának akadályaként a legtöbben – összesen a megkérdezettek 32%-a – a különböző szexuális nehézségeket jelölték meg. Életkor szerinti elosztásban jól kirajzolódik, hogy a kor előrehaladtával egyre többen küzdenek szexuális problémákkal: amíg a 40 év alattiak 14%-át akadályozzák a szexuális gondok, addig a 40-es, 50-es éveikben járó férfiak 25%-a nyilatkozott ugyanígy, a 60 fölöttiek esetén pedig már 36%-os arányban számoltak be nehézségekről. A nőknél a 40-49 évesek körében számoltak be a legtöbben szexuális nehézségekről, amely a menopauzával fellépő testi, valamint hormonális változásokra vezethető vissza.

Szexuális problémák 40 fölött

A köztudatban élő méret-kérdés a felmérés szerint nem szab gátat a kielégítő szexuális szokásoknak, hiszen a megkérdezett férfiak fele teljesen elégedett a pénisze méretével, s csupán 4%-uk szeretne sokkal nagyobbat a mostaninál. A férfiak között töretlenül felszínre kerülő kérdést, miszerint a méret a lényeg, a női válaszadók eredményei is megcáfolják, ugyanis döntő többségük (75%) teljesen elégedett partnere adottságaival, sőt az sem akadály, ha kicsit kisebb a méret a kívántnál.

A legjelentősebb szexuális probléma a 40 fölöttiek életében a merevedési zavar. Hogy mekkora probléma, arról már megoszlanak a vélemények. A megkérdezett férfiak többsége (52%-a) számol be merevedési zavarról, bár ebből 38 százaléknyian nyilatkoztak úgy, hogy komoly problémaként élik meg, hogy péniszük gyakran nem marad a közösülés végéig merev állapotban. Ezzel szemben a nők közel fele nem észlelt problémát, vagy nem tartja ezt zavarónak a szexuális együttlét során. Az összes nő 34 százaléka szerint jellemző párjánál, ugyanakkor 24 százalékukat zavarja ez.

Megegyező vélemény alakult ki a felmérés során arról a kijelentésről, hogy a férfiak alapvetően poligám természetűek, így szükségük van a változatosságra szexuális téren. A megkérdezett nők és férfiak 29 illetve 27 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szerinte alapvetően igaz a megállapítás, ugyanakkor mindkét nem ezt döntő többségében vagy teljesen előítéletnek tartja, vagy a példák ellenére sem jellemző hozzáállásnak.

stat.JPG

A szexualitás csupán a fiatalok kiváltsága? Okoz-e problémát a merevedési zavar? Hányan használtak már potencianövelő szereket? A WEBBetegen mindent megtudhat.

Ezeket olvasta már?

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hipochonder.blog.hu/api/trackback/id/tr967571694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Treeger 2015.06.25. 23:23:57

a merevedési zavar sok esetben csak pszichés, és a teljesítménykényszerrel függ össze. A magmegtartás, vagy szexuális kontinencia remek megoldás erre. Nemcsak jobb merevedést hoz, de csökkenti a prosztata problémákat is. Emellett kitartóbb szeretőt is csinál az átlag férfiból.
intimitas.hu/bliss/le-bliss-magazin/tudatos-szexualitas/a-magmegtarto-ferfi-es-en-a-no/
intimitas.hu/bliss/le-bliss-magazin/onszeretet/magmegtartas-3-ongyonyorszerzes-ferfi-oldalrol/

Phteven 2015.06.26. 00:20:13

@Mr.Treeger: Szerintem meg pont hogy növeli a prosztata problémákat. Az urológusom szerint hetente háromszor kellene minden 40 feletti férfinek szexelni, és a Prostamol gyártója lehúzhatná a rolót.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.26. 05:23:15

@Phteven: igen, szexelni kell, kiürülni, rz a jó megoldás a prosztata gobdok nagy része ellen

@poszt: szerintem sokan vannak, akik még kívánnák a szexet, de nincs semmi változatosság. Szervi bajuk nincs, de egymással már nem kívánják.
Egy kapcsolat 1-2 év alatt szexuálisan kifárad, elmúlik a szerelem a 3. évre, 5-7 év után meg már a szeretet is elkopik. Marad a megszokás. Rosszabb esetben egymás megutálása.
Sokan a nyitott kapcsolatra esküsznek. Swinger, cuckold, hármas, gruppen, wife swap témák. Ha már nem szerelmesek egymásba a házastársak (5-7 éves házasság után ez már kizárt), akkor talán nen is lesznek féltékenyek.

Ha a 49 éves férjnek nem a 45 éves feleségét kell gyömöszölni, hanem egy 28 éves nőt, akkor valószínűleg megfiatalodik. Közben a másik pár 30 éves férfi tagja is tömheti a 45 éves hölgyet MILF, mature vonzalommal. A középkorú feleség is örül majd, hogy nem az öregecskedő ura mássza meg szuszogva, hanem egy új, nagyobb húst fogadhat be.
Változatosság kell!

kosztarovics bácsi 2015.06.26. 06:26:58

Megint a méret és a merevedési zavar. Könyörgöm egyszer, csak egyszer szeretnék egy olyan cikket olvasni, hogy a hüje fapicsa anyuka "ma neeeee, most fáj a fejem, vasalnom kell, de mamár egyszer voltunk együtt, fáradt vagyok, nem kell mindig szexelni" kijelentéseit elemzi és őt teszi felelőssé a pár satnya nemi életéért.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.26. 07:22:19

@kosztarovics bácsi: ma már szinte egy nő se vasal, főzni se nagyon főznek... De a kifogások a szex ellen megmaradnak. Egyszerűen egy nő bármit megtesz azért, hogy anyagi biztonságban legyen, eltartsák. Még néha szexel is érte. De sose többet, mint az a célja eléréséhez szükséges. Egy férfi pedig fizet a szexért, sose többet, mint amennyi minimálisan kell a nő lefektetéséhez. A nő akkor kerül bajba, ha a férfi talál egy olcsóbb nőt, vagy jobb value-t, tehát azonos áron jobb nőt. Öregecskedő nők sokszor elszámolják a saját értéküket, aztán apuci lelép a fiatal gyakornoklánnyal.
A nő értéke 17-21 éves korig van csúcson, aztán rohamosan zuhanni kezd. De a nők hajlamosak meggyőzni magukat, hogy ők a korral érnek és egy jó karban lévő harmincas nő kenterbe veri a fiatalokat. Ez önbecsapás. Persze egy férfi ingyen megdugja az 50 éves nőt is, de ennél többet nem akar tőle, pláne nem nyilvánosan mutatkozni vele.

A nők libidója pár extrém esettől eltekintve tizede a férfiénak.

Mr.Treeger 2015.06.26. 08:28:35

@Phteven: Szexelni igen, persze. De a magmegtartás pont a PC izmokat így a prosztatát is erősíti. Magmegtartás esetén nem gond a napi szex sem. Nem szexmegvonás ez, hanem pont az, hogy mindig tudunk szexelni. Bárhol, bármikor.

Mészáros Laci 2015.06.26. 11:52:41

@Krio.Me.Tu:

Meglehetősen nyersen fogalmazol.

Rémbódess 2015.06.26. 13:04:39

@Mr.Treeger: "a merevedési zavar sok esetben csak pszichés..."
Így van. A legegyszerűbb diagnózis az, hogy ha van hajnali spontán merevedése az illetőnek, a párjával meg semmi, akkor az nem lehet szervi probléma...

Netuddki. 2015.06.26. 13:28:17

@Krio.Me.Tu: Hány év alatt szedted össze eme "rengeteg" élettapasztalatot? 16?

steery 2015.06.26. 15:59:46

A merevedési zavar azt jelenti, hogy nem kívánod a nőt, nem izgat fel, nem találod szépnek, vonzónak, dugnivalónak, jó társaságnak. Vagyis nincs kedved hozzá. Ekkor keresni kell egy másik nőt, olyat, akitől folyton állni fog a cövek. Az más kérdés, hogy a legtöbb férfi nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy fiatal, szexi csajt tartson a háremében erre a célra. Így marad a viagra, meg a mellébeszélés. És a kényszerű lemondás a szexről.

Mészáros Laci 2015.06.26. 16:40:47

ű@bértrollbosszantó_kovi1970:

16 év több is, mint elég (mondjuk 40 és 56 között)

decoati 2015.06.27. 21:59:45

@Krio.Me.Tu: már megbocsáss, de egy nettó idióta vagy.
süti beállítások módosítása