Hipochonder blog

Tévhitek az oltóanyagok összetevőiről

2015. június 19. 16:26 - behrens

Abortált magzat, higany, formaldehid, alumínium. Az oltásellenesek szerint ezek mind (egyszerre vagy külön-külön) megtalálhatók a vakcinák összetevői között, melyek önmagukban is mérgezőek. Nézzük is akkor. A WEBBeteg cikke.

Formaldehid

Miben van még formaldehid?


A tejben kilogrammonként 0,3-3,3 mg formaldehid van, az almában 1,7-22,3 mg, a körtében 6,0-38,7 mg, a sárgarépában 0,3-10 mg, a hagymában 13,3-26,3 mg és lehetne sorolni. Egyszerűbben megfogalmazva: egyetlen szem almában annyi formaldehid van, mint 10 DTaP-IPV-Hib védőoltásban.

Bizonyos vakcináknál, például a DTaP-IPV-Hib-nél az előállítás egyik fázisa, hogy formaldehiddel inaktiválják a polio vírust, illetve alakítják át a diftéria és tetanusz veszélyes toxinjait ártalmatlan toxoidokká.

Tudatosan senki nem rak semmilyen céllal formaldehidet az oltásba, ugyanakkor nem lehet teljesen kizárni, hogy valamennyi marad benne.

Pontosan nem lehet megmondani, mennyi, mert az analitikai kimutathatóság határán van – az említett DTaP-IPV-Hib vakcinánál annyi mondható biztos, hogy nem több mint 0,1 mg.

Alumínium

Alumínium egyes – nem élő ágenst tartalmazó – védőoltásokban van, mégpedig úgynevezett immunológiai adjuvánsként, mely olyan anyag, ami azért kerül a vakcinába, hogy az immunválasz létrejöttét elősegítse így téve hatásosabbá az oltást.

Az emberi alkalmazásra szánt vakcinák legszélesebb körben alkalmazott és kötelező gyermekkori oltásainak egyetlen használt immunológiai adjuvánsát az alumínium egyes vízoldhatatlan szervetlen sói, legfőképp az alumínium-foszfát és az alumínium-hidroxid jelentik.

Az alumíniumsók védőoltásokban történő alkalmazása csaknem 90 éves múltra nyúlik vissza, használatuk kapcsán komolyabb mellékhatások csak lokális reakciók formájában léptek fel. Az allergiás reakció sajnos soha nem zárható ki (bármit is viszünk be a szervezetbe, bármekkora mennyiségben), de a valószínűsége igen csekély, így ezt a kockázatot bőven meghaladja a védőoltások előnye.olt.jpg

Egy csecsemő életének első 60 napjában semmilyen alumínium-terhelésnek nincs kitéve a védőoltások következtében hazánkban; ezt követően pedig az oltásokból adódó alumínium-terhelés eleinte a természetes terheléssel összemérhető, az első életév után pedig egyenesen elhanyagolható mellette.

Abortált emberi magzatok szövetei

Egyes oltásellenes oldalak azt állítják, hogy egyes oltóanyagokban (pl. az MMR-ben) abortált emberi magzatok szövetei találhatóak. „Humán diploid sejteken előállított” olvasható a tájékoztatóban, nem az összetevők között, hanem az egyik összetevő lábjegyzetében szerepel.

Vírus szaporításához valamilyen élő médium kell, a vírusok önmagukban ugyanis nem szaporodóképesek. Ezek szaporításához emberi eredetű ”sejtvonalakat” használnak. Nem részei emberi szervezetnek, soha nem is voltak azok: ezek szekunder sejtvonalak, amiket mesterségesen tartanak fent és egy laborban hozzák létre őket. Ezen szövetek nem emberi magzatból származnak, hanem egy laboratóriumból. Az MRC-5-ös sejtvonalat a ’60-as években egy abortumból nyert szövetből nyerték egyetlen alkalommal, a továbbiakban korlátlan számban gyártható megfelelő sejtvonal belőle.

A WEBBeteg összeállításának itt korántsincs vége, ide kattintva elolvashatja, van-e például higany az oltóanyagokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hipochonder.blog.hu/api/trackback/id/tr567557528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása