Hipochonder blog

Svéd tudósok a pedofilok kémiai kasztrálásával kísérleteznének

2016. április 21. 10:43 - behrens

Közösségi finanszírozással szeretnék lehetővé tenni pedofil hajlamú férfiak kémiai kasztrálásának tesztelését a Karolinska Intézet szakemberei. Az ókorban általánosan elfogadott volt, ma Magyarországon nem büntetőjogi kategória – a pedofíliáról röviden.

A kutatók szeretnék látni, hogy a degarelix nevű - a hormonterápiában alkalmazott gyógyszer, mely az agy herék tesztoszterontermelését serkentő jeleit blokkolja – csökkenti-e a pedofil gondolatokkal, fantáziával rendelkező férfiak szexuális késztetését – írja a Reuters.

 Szakértők becslése szerint 5 százalékra tehető a lakosság azon tagjainak száma, aki tartós szexuális vonzalmat érez, a gyermekek, illetve a serdülőkorú fiatalok iránt. (Egy 2014-es tanulmányban a megkérdezett férfiak 6, a nők 2 százaléka mutatott hajlandóságot arra, hogy gyermekkel alakítson ki szexuális kapcsolatot abban az esetben, ha ennek nem lenne büntetőjogi felelőssége.

 Bár nem minden pedofil molesztál gyerekeket, a gyermekek szemben elkövetett szexuális visszaélés általános probléma, körülbelül tízből egy lány és húszból egy fiú szenved szexuális abúzustól Christoffer Ramm, svéd pszichiáter – a tervezett kutatás vezetője – szerint.

 Szakértők és a szakirodalom szerint a tesztoszteron a kulcs a gyermekekkel szemben történő szexuális visszaélések kialakulásához vezető három tényezők létrejöttéért, azaz

  •  a magas a szexuális izgalomért;
  • az önszabályozás zavarért;
  • az alacsony empátiáért

 Ebből kiindulva az alacsonyabb tesztoszteronszint csökkentheti a férfiak pedofil vonásainak kialakulását.

 Rahm szerint nagyszámú pedofil hajlamú beteg szeretne segítséget, csak épp nem tudja, hol és legfőképp hogyan tehetné ezt meg. A legnagyobb probléma, hogy nincsenek tényeken alapuló megelőző kezelések, mint ahogyan megbízható kockázatelemzési eszközök sem, ezért több – ilyen és ehhez hasonló – kutatásra van szükség.

Degarelix gyorsan ható injekciós gyógyszer, amely – ugyan alig kimutathatóan, de - csökkenti a tesztoszteronszintet három napon belül. A kutatók azt remélik, hogy a készítménnyel két héten belül már mérhető kockázatcsökkentő hatást lehet elérni, mely akár három hónapon keresztül is tart majd.

 Rahm és csapata a tudományos közösségi finanszírozási platformon, a Walacea.com weboldalon gyűjt pénzt a kutatás elvégzéséhez, melyhez összesen 38.000 angol fontra (53.500 amerikai dollárra) van szükségük.

 Amennyiben a finanszírozási cél teljesül, 2016 és 2018 között 60 embert vonnak majd be egy kettős-vak, randomizált vizsgálatba – ilyenkor sem a kezelőorvos, sem a beteg nem tudja, hogy melyik csoportba tartozik, egy azonosító számmal rendelkeznek, amit csak a kutatócsoport tud, hogy mit jelent (a randomizált vizsgálat a betegek véletlenszerű beválogatását jelenti).

 Ki számít pedofilnak?

 A pedofília a serdülőkort még nem betöltött gyermekek iránt érzett szexuális vonzalom, melyet a pszichiátria szexuális orientációs zavarok közé sorol, azaz parafíliaként tart számon.

 A pszichiátriai zavarokat kategorizáló DSM V könyv a serdülőkort még nem elért kort legfeljebb 13 évben határozza meg, és pedofilnak az ilyen korú gyermekhez vonzódó személyt tartja.

 A köznapi nyelv nem tesz különbséget a gyermekeket molesztálók és a pedofilok között, de tudni kell, hogy a két kifejezés nem ugyanazt takarja: a pedofília egy mentális betegséget jelöl (nem minden pedofil egyén valósítja meg tettekben is szexuális eltévelyedését!), a gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket elkövetők sem mind pedofilok, de erről később.

 Mikor és miért alakul ki?

Szakemberek szerint a pedofil hajlam – ironikus módon – serdülőkor környékén alakul ki és egész életen át megmarad.

 A pedofília kialakulásának okait jelenleg is vizsgálják, néhány kutatás összefüggéseket talált bizonyos tulajdonságok, agyi eltérések és a pedofília előfordulásának gyakorisága között, ilyenek: 

  • az alacsonyabb IQ,
  • a balkezesség,
  • a gyakoribb iskolai bukások,
  • az alacsonyabb testmagasság,
  • a gyermekkorban elszenvedett és eszméletvesztéssel is járó fejsérülés.

 Egy kis történelem

 Ókori Róma és Görögország területén természetes volt, hogy felnőtt egyén szexuális érintkezésbe lépjen nemileg éretlen, vagy alig érett fiatallal, de más országokból és kultúrákból is maradtak fenn ilyen jellegű feljegyzések.

 Az ókori Görögországban nem csupán engedélyezett, hanem szabályozva is volt egyfajta homoszexualitás, ami kizárólag egy idősebb és egy fiatalabb, serdülőkorú, szabad polgár között volt elfogadott.

 A fiatalabbak, inkább elviselői voltak az együttléteknek, az idősebb fél cserébe testi-lelki erényekkel ismertette meg a fiatalt. Ha azonban a fiú nem önszántából vált szexuális eszközzé, az elkövetőt, nemi erőszak miatt, akár halállal is büntethették. 

Büntetendő a pedofília? Csak akkor, ha… 

A „pedofília” nem jogi fogalom, ahogyan a gyermekek iránt érzett vonzalom sem büntetőjogi eset, de a gyermekpornográfia, gyermekprostitúció, illetve a gyermekek ellen elkövetett szexuális cselekmények annak számítanak, ebből következik, hogy a pedofília diagnózisa nem jelent felmentést a büntetés alól, az ilyen elkövetők büntethetők. 

A wikipédia szerint a büntetőjog nem használja a pedofília meghatározást. Nem a pedofil személyeket bünteti, hanem ha bűncselekménynek minősülő tettet követnek el, ezeket a 2012-es Büntető Törvénykönyv határozza meg, így ha valaki 14 éven aluli gyermekkel szemben szexuális kényszerítést alkalmaz, 5-től 10 évig terjedő büntetési tétel vár rá, ugyanennyi jár, ha tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez vagy végeztet. 

A probléma itt kezdődik, ugyanis a szexuális erőszak áldozatául esett gyermekeknek sok esetben nehezebb eljutni a feljelentésig, és a már elindult ügyek jó része el sem jut a vádemelésig, sőt, gyakori, hogy az elkövető megússza felfüggesztett börtönbüntetéssel. A gyerekek elleni szexuális visszaélésekről 2011-ben jelentés készült, a szakemberek cselekvési terven dolgoznak. 

Az index korábbi cikke szerint a felső tagozatos általános iskolások közel harmada, 30,1 százaléka ismer olyan gyereket, aki szexuális erőszak áldozata lett, és mesélt a vele történtekről, derült ki a Pandóra szelencéje nemzetközi projekt részeként végzett magyarországi kutatásból. 

A megkérdezett gyerekek 17 százaléka szenvedett el maga valamilyen szexuális visszaélést. A lányok 12, a fiúk 5,5  százalékával fordult elő, hogy felnőtt simogatta vagy úgy érintette meg a testét, hogy attól ő kellemetlenül érezte magát. A tanulók 4 százaléka kapott szerelmes üzenetet felnőttől, és 3 százalékuknak mutattak olyan fényképet, filmet, videót vagy újságot, amelyben meztelen emberek szerepeltek. A gyerekek 3,4 százaléka jelezte, hogy felnőttek szexuális együttlétre kérték, vagy webkamerán a nemi szervüket mutogatták neki.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hipochonder.blog.hu/api/trackback/id/tr978650016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szombi 2016.04.21. 18:21:52

Csak nehogy Breivik keverje ki a cuccost... :)

Conchobar 2016.04.21. 18:24:53

Ilyen módon a homoszexualitás is gyógyítható lenne

Holle anyó 2016.04.21. 18:53:31

Arra a kis időre, míg legalizálják, igazán kár ennyi energiát beleölni.
Inkább a rákkal foglalkozzanak!

2016.04.21. 19:18:18

"...Ebből kiindulva az alacsonyabb tesztoszteronszint csökkentheti a férfiak pedofil vonásainak kialakulását..."

Azt a lónak a faszát!

A tesztoszteron szintem 32 mmol/l, de eszembe sem jutna gyermek(ek) zaklatása!
Ez kérem nettó baromság!

Ha valóban a magas tesztoszteron szint lenne a pedofília okozója, minden huszonéves fiatal pedofil lenne, hiszen abban a korban éri el a csúcsot e nemi hormon.

Mondom, ez nettó faszság!

-JzK- 2016.04.21. 19:38:12

Nem mintha a pedofil erőszaktevőket védeném, de azért mennyire tipikus már, hogy a tesztoszteron-csökkentés gondolata pont a hiperfeminista Svédországban pattan elő?

$pi$ 2016.04.21. 19:53:43

@Látens Inszinuáció: "...Ebből kiindulva az alacsonyabb tesztoszteronszint csökkentheti a férfiak pedofil vonásainak kialakulását..."

"Azt a lónak a faszát!

A tesztoszteron szintem 32 mmol/l, de eszembe sem jutna gyermek(ek) zaklatása!
Ez kérem nettó baromság!"

Nem nagyon sikerült megérteni a dolgot. A kémiai kasztrálás a szexuális vágyat hivatott megszűntetni, nem mondta senki, hogy akinek szexuális vágyai vannak azok mind pedofilok.

Egyébként pár évtizede még a homoszekszualitás "gyógyítására" használták a kémiai kasztrálást, sőt amerikában bíróság kötelezte erre azokat, akiket homoszekszuális aktuson kaptak. Alan turing pl. így lett öngyilkos. Ma a homoszekszuálisokat már nem szabad útálni, azért a pedofilokat kergetik.

akrosztikon 2016.04.21. 20:10:07

@$pi$: Becsülöm az erőfeszítéseidet, hogy megpróbálod elmagyarázni a nép egyszerű gyermekének azokat az összefüggéseket, amelyeket saját maga nem tudott egy az anyanyelvén írt szövegben, ha nem is felismerni, de legalább megsejteni.

Ugyanakkor közös barátunk még így sem érezheti teljesen biztonságban magát, hiszen a cikkben szerepel az is, hogy az alacsonyabb IQ korrelál a pedofil hajlamokkal. Persze ez még nem jelent ok-okozati viszonyt és a hatás erősségére is kíváncsi lennék, de azért ez mindenképpen okot adhat arra, hogy vélhetően már nem iskolás korú, így a magyar eredményeket a PISA-teszt szövegértést vizsgáló részében legalább már nem rontó felebarátunk alaposabb önvizsgálatot tartson.

akrosztikon 2016.04.21. 20:13:14

@-JzK-: A svéd egy sikeres gazdaság. Lehet, hogy felfedeztek valamilyen új piaci lehetőséget a tesztoszteron ipari hasznosításának területén. Talán nekünk is érdemes lenne megfontolni ezeket a lehetőségeket, mert bár a magyar népesség folyamatosan fogy, de a magyar kanok tesztoszteronszintje (pl. Látens Inszunáció) legendásan magas. Lenne miből csapolni.

2016.04.21. 20:49:14

@$pi$:

Figyelj hülye gyerek!

Ott van leírva, hogy asszongya:

"Szakértők és a szakirodalom szerint a tesztoszteron a kulcs a gyermekekkel szemben történő szexuális visszaélések kialakulásához vezető három tényezők létrejöttéért, azaz

a magas a szexuális izgalomért;
az önszabályozás zavarért;
az alacsony empátiáért

Ebből kiindulva az alacsonyabb tesztoszteronszint csökkentheti a férfiak pedofil vonásainak kialakulását."

Ebből mit olvasol ki?

Azt bazdmeg, hogy logikailag az a következtetés vonható le - dedukció a gyengébbek kedvéért -,
hogy

a: akinek magas a koleszterin szintje, az pedofil hajlamú.
b: mert az alacsony tesztoszteron szint csökkentheti a pedofil hajlamot.

Akkor most ki nem érti?

2016.04.21. 20:51:47

@akrosztikon:

Neked meg annyit:
Egyáltalán nem magas, mert a normális tartományon belül van, bár a felső határhoz közelít.

Az ugyanis 36,9 mmol/l

Igazi IQ betyár vagy komám.

$pi$ 2016.04.21. 20:56:43

@Látens Inszinuáció: "Ebből mit olvasol ki?"

Azt, hogy a blog hülyeségeket beszél.

$pi$ 2016.04.21. 21:02:41

"Szakértők és a szakirodalom szerint a tesztoszteron a kulcs a gyermekekkel szemben történő szexuális visszaélések kialakulásához vezető három tényezők létrejöttéért, azaz"

Vagyis annyira nem is, csak könnyű ezt félreérteni. Ezt könnyű úgy érteni, mintha a "gyermekekkel szemben történő visszaéléseknek" csak ez a három tényezője lenne, de azt konkrétan nem mondja a szöveg, hogy más tényező nincs. Nyilván van, ha az illető nem pedofil, akkor nyilván nem fog gyermekeket zaklatni.

A város és a csillagok 2016.06.26. 22:45:15

@-JzK-:
Amerikában is van kémiai kasztrálás.

A feminizmus szerintem a női egyenjogúságra való törekvést jelenti (és nem azt, amit te beleképzelsz, hogy a nők több jogot akarnak, mint a férfiak).

Így, ha egy országban a feminizmusnak széles körű elfogadottsága van, az csak annyit jelent, hogy az az ország fejlett. Vagy szerinted a női egyenjogúság (tehát nem több jog a nőknek, hanem ugyanannyi, mint a férfiaknak) helytelen dolog?

-JzK- 2016.06.27. 11:20:31

@Siegelindee:
Ez egy érvelőkártya szintű hozzászólás volt, ezért én is hasonló szinten és röviden válaszolok. A "nemek egyenlősége" ebben a formájában véve egy szimpla fikció, a nemek ugyanis nem csereszabatosak, nem ekvivalensek és éppen ezért ez a kreatúra nem vezethet máshoz, mint társadalmi katasztrófához, mint ahogy a nyugati társadalmak demográfiai és kulturális hanyatlásán ez nagyon jól látszik...
Az egyenlőség gondolata sokak számára szépen csengő jelszó, csak a valóságra ráerőltetve mindig sokkal több problémát okoz, mint ahányat megold. Ha a nyugati népek túlélik ezt az elmebajt, néhány évtized múlva éppen olyan elfuserált kísérletként fogják ezt számon tartani, mint a kommunizmust: papíron jól hangzott, egyenlőség, jólét, dolgos, fejlődő társadalom, stb., a gyakorlatban meg éhínség lett belőle.

Patrick Buchanen ezt szépen leírta, most pedig pár idézet a gondolata összefoglalásául:

“Az átlagemberek tömege hajlamos a nyugati népességcsökkenést kizárólag gazdasági, pénzügyi okokkal magyarázni, de szem elől téveszti, hogy Európa egyik leggazdagabb országának, Németországnak a népessége katasztrofálisan csökken, s ugyanakkor a harmadik világ számos, igen szegény országának népessége ugrásszerűen növekszik, és ez mindennél fényesebben bizonyítja, hogy ez a jelenség gazdasági-pénzügyi okokkal nem magyarázható. Ezzel szemben Buchanan a legmélyebb okot a Marcuse által propagált és a hatvanas-hetvenes évek óta széleskörűen elterjedt élvezeti elvben látja. Nem arról van szó, mintha az élvezet igenlése önmagában rossz lenne. Aquinói Szent Tamás A teológia foglalata című főművében kimutatja, hogy a szomorúság az ember lelki, erkölcsi életét legjobban veszélyeztető érzelmi állapot, amelynek ellenszeréül többek között éppen az élvezetet ajánlja, amely, mint gyönyörködtető jó, a hasznos jónál magasabb értékű. A hasznos jó nem öncél, csak eszköz; az élvezet már öncél, de nem végső cél; az erkölcsi jó követése teszi egyedül lehetővé, hogy az ember elérje a végső célját, és ezzel annak meg nem szűnő élvezetét is. Ha az élvezetet tekintik legfőbb és végső értéknek, ahogy ezt Marcuse sugallja, értelmetlenné válik minden áldozatvállalás, minden olyan kötelességteljesítés, ami fáradsággal, erőfeszítéssel, olykor lemondással jár.
Buchanan helyesen mutat rá, hogy az élvezeti elv csúcsértékké minősítése nagymértékben hozzájárult az abortusz, a homoszexualitás és az eutanázia nagymértékű elterjedéséhez, és ez a három már közvetlen kihatással van a Nyugat tragikus népességcsökkenésére. De ugyanennek vannak közvetett okai is, és ezek közül kiemelkedik kettő. Az egyik a kényszerű női munkavállalás, amely a monogám család halálával fenyeget. A hangsúly viszont a kényszerű női munkavállaláson van Buchanan-nél, és ezt fontos szem előtt tartanunk, ugyanis semmi negatív következménnyel nem jár, ha az a nő, aki hivatást érez tudományos, vagy művészi munkára, vagy küldetésének érzi, hogy például gyermekorvos, óvónő, esetleg bölcsődei gondozónő legyen, önként, anyagi kényszertől mentesen ilyen munkát vállal, hiszen ez női mivoltának és a férfihoz való viszonyának nem eltorzulását, hanem kiteljesedését eredményezi. De a kényszerű munkavállalás hosszú távon feltétlenül árt a monogám családnak és előrevetíti a Nyugat halálát.
Buchanan a Nyugat halálának másik közvetett okát a feminizmus kultuszában látja. Ez az irányzat valójában nem a nők igazi értékét védi, hanem valódi célja a nőket a férfiak ellen uszítani, és ezáltal a legmélyebb emberi kapcsolatnak, a férfi-nő kapcsolatnak, és ezen keresztül a legkisebb, de legalapvetőbb emberi közösségnek, a családnak bomlasztása, elsorvasztása, s ezáltal a társadalom atomizálása, izolált egyedekre való szétzúzása, hogy ezzel helyet készítsen egy nem-keresztény alapon nyugvó „új társadalom” számára.”

-JzK- 2016.06.27. 11:24:12

“A Jewish World Review-ban azt írja egy feminista: „Minthogy a házasság alkotmányosan rabszolgává teszi a nőt, világos, hogy a női mozgalmaknak ezen intézmény támadására kell koncentrálniuk A nők szabadsága nem valósítható meg a házasság eltörlése nélkül.” A feminista ideológia ostromában ezer százalékkal nőtt – az 1970-es 523 000-ról mára 5,5 millióra – a házasság nélkül együtt élő párok száma. Az egyedülállók háztartásának száma az USA-ban ma már nagyobb arányú (26%), mint a hagyományos családé. A populáris kultúra értékrendjében a szex rangja magasan felülmúlja az anyaság rangját; a női magazinok, a romantikus lektür és a tévé főműsoridőben ünneplik a szexet, a karriert, a szinglit. A gyermek a nagymamára marad. „A burjánzó szabadszerelem és az általánossá vált válások, a pornográfia térnyerése és a Playboy-filozófia fő irányzattá válása, az adódollárokból történő abortusztámogatás, az, hogy Amerika megérte azt a napot, amikor arról olvas, hogy tinédzser korú lányok kukákba dobják újszülött babáikat, és kint hagyják őket a havon […] Valóban, az új világ a hajdani pogány Róma értékrendjét teszi magáévá, ahol a nem kívánatos gyermekeket kitették egy domboldalra, hogy ott pusztuljanak el.” A szociális kultúrát és az adórendszert a feminizmus és az ellenkultúra értékrendszere, itatja át. Szabad társadalom nem kényszerítheti a nőket gyermekvállalásra, de egészséges társadalom megjutalmazhatja fenntartóit, az anyákat.
[...]
Nem kis részben a Frankfurti Iskola destrukciói nyomán „az apa, az anya, a gyermek családmodell ma az amerikai háztartások kevesebb mint egynegyedét képviseli. A nők felszabadítása a hagyományos feleség és anyaszerep alól, amelyben kétségkívül az iskolák voltak a bajnokok, azt eredményezte, hogy ezen szerepek elveszítették jelentésüket, és eltűnőben vannak az amerikai társadalomból.” A feministák házassággal és anyasággal szemben tanúsított ellenséges beállítottságában a nyugati nők milliói osztoznak, nem áll szándékukban férjhez menni, s még kevésbé gyermeket szülni. Azonosulásuk Marcuse Élvezet Elvével és a szexuális forradalommal a folytatás megtagadását jelenti. „A fogamzásgátlás, a sterilizáció, az abortusz és az eutanázia a »halál kultúrájának« négy lovasa […] A tabletta és a koton lett a kulturális forradalom sarlója és kalapácsa.””

“A családok szétverésének eszközei: a nők “egyenjogúságának” olyan irányba fordítása, hogy a nő megszűnjön családanya lenni, és először karriert, később meg már az önmagába zárt egyéni boldogágát keresse. A mai, “modern” szinglik nem attól lesznek boldogok, hogy három-négy gyerek, 10-15 unoka veszi őket körül. A pisis pelenka fárasztó és kicsinyes holmi, a szülésektől ellazuló has és lógó mell pedig abszolút ellentmond a reklámok idealizált húszéves, karcsú, ránctalan cicababáinak. Ma a szex már abszolút öncél, és több könyv, videó és egyéb jelenik meg az élvezeti technikákról, mint a gyereknevelésről. A buzik intenzív támogatása is ennek a taktikának a része – Buchanan kitért arra is, hogy miképp kényszerítették ki a WHO ezzel kapcsolatos masszívan politikai döntését az amerikai pszichiátriai társaság kőkemény befolyásolásával.
A család megsemmisítéséhez hozzájárul az abortusz liberalizálása is. Az utóbbi évtizedekben csak az USA-ban 40 millió abortuszt végeztek el.Magyarországon a helyzet még ennél is rosszabb, ha a megszületett és méhben megölt csecsemők arányát nézzük. Az abortusz szabadsága talán a legkeményebb csapás a keresztény egyház abszolút élettiszteletére: ugyanis következik belőle, hogy az életet máshol sem tekinti prioritásnak a harcias kultúrmarxizmus, és támogatja az eutanáziát, az öngyilkosság szabadságát.Félelmetes, hogy amikor Európában a népességi válság az aktív korúak megfogyásakor és a nyugdíjasok számának megkettőződésekor – úgy 2050 táján – vajon milyen liberális áramlat várható? A ma eltűrt, sőt, egyre inkább orvosi segítséggel is támogatott öngyilkosságok esetleg elvárt magatartássá válnak majd az eltartandó öregektől???”
süti beállítások módosítása