Hipochonder blog

Egészségügyi reklám 2014 legjobbai között

2015. február 27. 07:00 - behrens

A legsikeresebb kampányok újraszámolása után a Kreatív közzétette, hogy 2014-ben mely kampányok voltak a legsikeresebbek. Ezek közé befért az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány reklámja is.

A Kreatív cikke szerint

"a tévé és online felületre épülő kampány alapgondolata az volt, hogy a gyerekek gyakran csinálnak olyan dolgokat, amikkel veszélybe sodorják magukat. Egy gondos szülő ezektől a legtöbb esetben meg tudja védeni őket, ha odafigyel, de a leukémiával sajnos más a helyzet, hiszen a legjobb szülő sem tud semmit tenni, hogy megakadályozza a kialakulását. Nagyon kicsi gyerekkel és babákkal is forgattak, ezért sok türelemre és némi szerencsére is szükség volt, mivel őket szinte lehetetlen instruálni. A filmet a gyerekek biztonságára ügyelve vették fel, viszont a legtöbb trükköt nem utómunkában, hanem az ügyesen beállított kamerával és a jól választott optikával oldották meg. A filmet a kreatívigazgató, Benesch Ferenc rendezte."

A legsikeresebb kampányok listáját ide kattintva tekintheti meg.

Leukémia gyermekkorban

A leukémiás gyerekeknél fellépő tünetek egyike sem tipikusan jellemző a leukémiára. Ahhoz, hogy megállapítsák, hogy valóban leukémia áll-e a panaszok hátterében, igen alapos kivizsgálására van szükség - olvasható az Együtt a leukémiás gyermekekért Alapítvány honlapján.

A leukémia tünetei jellemzően legtöbbször a következők:

  • Vérszegénység: a vörösvértestek elégtelen termelődésének következménye, ilyenkor a gyermek sápadt, fáradékony, légzése felgyorsulhat.
  • Vérzések/véraláfutások: a vérlemezkék elégtelen termelődésének a következménye. A bőrön minimális erőbehatásra is véraláfutások jelennek meg, gyakoriak a spontán nyálkahártya-vérzések (pl. orrban, szájban).
  • Visszatérő fertőzések: annak ellenére, hogy a vérben a normálisnál sokkal nagyobb számú fehérvérsejt van, a gyermek nem tudja leküzdeni a fertőzéseket, mert ezek a sejtek éretlenek, nem működnek megfelelően.
  • Csont- és ízületi fájdalmak: a csontvelő „túltelítettségének” a következménye.
  • Hasi fájdalom: a leukémiás sejtek gyakran összegyűlnek a vesében, a májban vagy a lépben, aminek következtében ezek a szervek megnagyobbodnak, s ez hasi fájdalommal jár.
  • Nyirokcsomó-megnagyobbodás: a nyirokcsomókban is felhalmozódnak a kóros sejtek, így azok megduzzadnak. Egyes leukémiás gyerekeknél a leukémia jelei között lehetnek a hányinger, láz, meghűlés, éjjeli verejtékezés, kimerültség és más influenzaszerű tünetek.

A leukémiáról és a vérképzőszervi daganatokról mindent megtudhat a WEBBetegen.

Ezeket olvasta már?

 - Hátfájás? Kattintson a megoldáshoz! -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hipochonder.blog.hu/api/trackback/id/tr787221169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása